23.2.16

Rahsia Perut Kempis Dalam Masa Seminggu!!!!!


Dengar tajuk macam menarik..Tapi menarik tak hasil dan rasanya?hahha kene lah try kan!Sekarang tengah viral resipi untuk hilangkan perut buncit dan kurangkan selera makan.

Kalau bab perut buncit,kaum wanita lagi2 mak2 yang baru je lepas beranak memang jadi igauan ngeri sampai bawa ke mimpi.Mungkin pasangan anda tak kisah,tapi anda kisah,tak pun anda tak kisah tapi pasangan anda kisah..

Yes....sekarang ni memang terbukti sendiri oleh beberapa rakan MG yang petua ini sangat berhasil.Badan jadi ringan,terasa ada rama2 berterbangan di perut..ahahhaks



Apa yang anda perlukan adalah

- 1/2 biji lemon sukehati nak buang kulit atau tak tapi basuh bersih2 dulu
- 4 ulas bawang putih buang kulit tau
- 2 biji kurma nak buang ke tak biji tu terpulang
- Air masak 1 cawan


Blend kan sahaja semua tu...sampai hancur dan sebati.Seterusnya tapis okeh!!!


Taraaa siap dah!!!okeh air tu minum la...MG buat setiap pagi je...Dan serdak2 tu jangan buang tau boleh tepek kat muka jadikan scrub!jimat...tak payah beli2 dah lepas ni..ahahhaha


INFO :
1.Bawang putih meransang penghasilan leptin ( hormon kurangkan selera makan) - tapi disebabkan MG ni breastfeed anak,jadi macam tak berhasil hormon tu sebab hormon estrogen lagi gagah perkasa
2.Kurma memberikan rasa manis
3.Lemon memang banyak khasiatnya terutama untuk kurangkan kolestrol

Cuba lah seminggu,sapa yang banyak lemak mesti buang angin saje...:)

Cuba okehh!!!

15 comments:

  1. wahhh..boleh cuba ni.....huhihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah keladi ubi..kene cuba tau...best..rasa ringan badan..:)

      Delete
  2. huh nak try tapi ada bawang putih. anti bawang putih. now dah two weeks tak makan nasi. turun 2 kg jugak lah. huh >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss wawa..hahah tp bile dah buat..memang tak terasa bwang putih nye la...sbb rasa lemon n kurma tu lg kuat..:)

      Delete
  3. Banyak kali tgok petua ni kat FB hihi siap save lg haha tp sy tak juga buat2 aish, ini lah akibat malas ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh mmg viral dah petua ni..tu yg MG try :P

      Delete
  4. serious ke mak garang? hahhaa lepas ni tak payah workout, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius awakkkk....MG dah turun 2kg setelah amalkan 5 hari,minum pagi je sebelum breakfast

      Delete
  5. boleh try laa.. tapi tak kuat sgt ke rasa bawang putih tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la....dia rasa lemon dgn kurma lagi kuat..percayalah!!!

      Delete
    2. kalau gitu, boleh la buat nanti.. Thanks yee

      Delete
  6. Selalu minum lemon +halia je.. ni kena try jugak ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib cuba tauu..memang berkesan..MG tak tipu!

      Delete
  7. Pengsanla nak telan bawang putih tu... huhu

    ReplyDelete

 

Mak Garang ©2016 All Right Reserved. Powered by Blogger