12.1.16

Essential Oils by Young Living

hai semua...kali ni MG nak cerita pasal Essential Oils  dari Young Living..Apa itu EO?

Young Living Essential Oils adalah Pure Theraputic Grade EO dari bahan semulajadi untuk rawatan alternatif ksihatan fizikal dan mental.EO juga boleh buat rumah dan bilik wangi dan harum!!!


" Minyak pati adalah cecair aromatik yang ditemui dalam pokok renek,bunga,akar, semak dan benih. EO  ini, juga dikenali sebagai tenaga hidup alam semula jadi, mengandungi unsur yang unik yang memberikan hasil. EO yang diekstrak daripada sumber tumbuh-tumbuhan dengan menggunakan penyulingan wap dan yang tertumpu - jauh lebih kuat daripada herba kering.
EO telah digunakan sepanjang sejarah dengan budaya purba, dan boleh dimasukkan ke dalam kehidupan harian moden dalam pelbagai cara, sama ada melalui penyedutan, atau penggunaan topikal.
EO adalah sumber berharga kerana julat luas manfaat yang mereka berikan untuk badan dan minda. Kajian menunjukkan bahawa minyak pati kedua-duanya dari segi psikologi dan merangsang fizikal.
Oleh itu,EO ini sering dianggap sebagai rangkaian yang hilang di dalam perubatan moden - yang mengikat kedua-dua Timur dan kepercayaan dan amalan Barat bersama-sama untuk mempromosikan fizikal, emosi,rohani dan kesejahteraan"
proses penyulingan minyak pati (EO)

kegunaan minyak pati (EO)

peppermint juga banyak kegunaan untuk seisi keluarga

EO thieves selalu digunakan untuk naikkan imun badan,selsema,batuk berkahak

diffuser dari Young Living


MG dah berjinak nak jadi mak minyak,untuk di apply kan pada anak2 dan suami MG....Kalau korang tak percaya boleh cuba beli EO Lavendar,tidur lena,tenang,sunyi je rasa...

EO memang buat hormon,emosi,psikologi kita jadi stabil...kalau migrain datang panas2 cuaca sekarang ni,MG calit je EO thieves/Lav...tenang je rasa..

Cuma benda nak sihat,agak ada harga sikit la....tapi boleh beli sikit2 tau...:)

jika rasa macam berminat boleh contact distributor

 Facebook - Zam Zariah

tak pun pihak Young Living sendiri

Facebook - Young Living

ok semua..selamat berminyak!! eh..:)

2 comments:

 

Mak Garang ©2016 All Right Reserved. Powered by Blogger